imagesbijlmer-small1.jpg

Dominicus Amsterdam 50 jaar

De Dominicuskerk Amsterdam bestaat 50 jaar. Ze viert dat zaterdag 18 april met de jubileumconferentie Taal die beweegt. Met medewerking van columniste en theatermaakster Marjolijn van Heemstra, schrijver en filosoof Ger Groot, liturgist Ad de Keijzer, theologe Janneke Stegeman en vele anderen.

Een dag met lezingen, theater, muziek en een taalworkshop. Tijdens de conferentie ziet het jubileumboek ‘Verbinden en verdiepen. Dominicus Amsterdam: kerk in beweging’ het licht. Meer info vindt u op www.dominicusamsterdam.nl.

 

Een halve eeuw geleden kwam in de Dominicus een vernieuwingsbeweging op gang die van de noodlijdende binnenstadparochie een bloeiende geloofsgemeenschap maakte die  tot op vandaag bezoekers uit het hele land trekt. Het gaat hierbij om vernieuwing in de muziek, maar vooral ook om het vinden van nieuwe taal. Aansprekende taal voor mensen van deze tijd die op zoek zijn naar spiritualiteit en zingeving. Waar liggen op dit gebied de kansen en valkuilen voor kerken en geloofsgemeenschappen van nu? Iedereen die hierover wil meedenken en inspiratie wil opdoen is 18 april van harte welkom.

Jubileumboek over kerkvernieuwing

Tijdens de conferentie wordt het jubileumboek ‘Verbinden en Verdiepen. Dominicus Amsterdam: kerk in beweging’ gepresenteerd. Professionals van binnen en buiten de kerk geven daarin hun kritisch-opbouwende visie op het thema. Met artikelen, sidekicks en columns van o.a. Erik Borgman, Manuela Kalsky, Ger Groot, Jean-Jacques Suurmond en Nadine van Hierden, foto’s, interviews, muzikale en artistieke bijdragen. Een gevarieerd handboek voor iedereen die zich in het thema kerkvernieuwing wil verdiepen. Uitgever: Skandalon.

Praktische informatie

De jubileumconferentie begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur, aansluitend receptie. Adres: Spuistraat 12. Toegang conferentie: € 20,- incl. lunch, jubileumboek: € 22,50, samen € 37,50. Meer informatie en opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

www.dominicusamsterdam.nl