rkparochiesintjangoedherder_introductie.jpg

Nieuws

Avond van de Martelaren - vrijdag 27 maart 2015

Voor het vijfde jaar op rij nodigt Kerk in Nood ons in de week voor Pasen uit voor een gebedsavond.

In het gebed wordt stilgestaan bij mensen die in 2014 om hun geloof zijn vervolgd. Mensen zoals pater Frans van der Lugt. Hij werd in Homs in Syrië vermoord. Deze getuige van het geloof is ook na zijn dood een bron van inspiratie.
 
Details
Vrijdag 27 maart 2015
18.30 tot 21.00 uur
St. Nicolaasbasiliek,
Prins Hendrikkade 73, Amsterdam (tegenover het Centraal Station)
Toegang gratis

 
 

Dominicus Amsterdam 50 jaar

De Dominicuskerk Amsterdam bestaat 50 jaar. Ze viert dat zaterdag 18 april met de jubileumconferentie Taal die beweegt. Met medewerking van columniste en theatermaakster Marjolijn van Heemstra, schrijver en filosoof Ger Groot, liturgist Ad de Keijzer, theologe Janneke Stegeman en vele anderen.

Een dag met lezingen, theater, muziek en een taalworkshop. Tijdens de conferentie ziet het jubileumboek ‘Verbinden en verdiepen. Dominicus Amsterdam: kerk in beweging’ het licht. Meer info vindt u op www.dominicusamsterdam.nl.

 

Lees meer: Dominicus Amsterdam 50 jaar

Kerk zijn vanuit de vreugde van het evangelie

Ontmoetingsdag pastores dekenaat Amsterdam 12 juni 2014
 
Als pastor heb je je handen vol aan bestaande activiteiten, fusies en veranderende structuren. Tegelijk weten we dat het gemakkelijker is om staande te blijven als we hoopvol zijn en weten dat er ook iets nieuws begint. In het eerste jaar van paus Franciscus is de manier waarop veel mensen de katholieke kerk zien positief veranderd. De manier van spreken en symbolisch handelen zet iets bij mensen in beweging.     
 
Waartoe kan dat ons inspireren? Op de Luce-studiedag ‘Parochie naar buiten’ legde Henk Witte een verband met de pastorale stijl van het Tweede Vaticaans Concilie.  In de pauselijke exhortatie Evangelii 
Franciscus duim
Gaudium worden we aangemoedigd om hoopvol te zijn: “Moge de nu eens angstige, dan weer hoopvol zoekende wereld van onze tijd de Blijde Boodschap ontvangen (…) van dienaren van het Evangelie wier leven vurigheid uitstraalt, die als eersten in zichzelf de vreugde van Christus hebben ontvangen.” ( Evangelii gaudium 10, 2)

Op de ontmoetingsdag voor pastores van het Dekenaat Amsterdam zal Marcel Elsenaar, oud-medewerker catechese Dekenaat Amsterdam, aan de hand van dit thema een inleiding verzorgen die de gesprekken op deze dag van inspiratie wil voorzien.